Kita

Indija moko mylėti



SaraniDžiaugiuosi, sugrįžusi iš žalios Indijos į baltai pasipuošusią Lietuvą. Kelionės į Indiją įspūdžiai vis dar vibruoja manyje.

Indija man visada yra grįžimas į save, naujas potyris, naujas laiptelis mano dvasinėje kelionėje, atveriantis dažnai man pačiai netikėtus klodus. Kaskart grįžtu praturtėjusi, su naujais atradimais, kuriais galiu ir noriu dalintis su Jumis. Jau pati Indija – ypatinga dvasinė erdvė. O buvimą joje dar labiau sustiprina buvimas Ošo meditacijos centre. Man tai tarsi laboratorija, kurioje tu pats tampi savo būties tyrinėtoju, mokslininku, atradėju. Praleidau beveik 2 mėnesius šioje vietoje, į kurią kaskart grįžtu kaip į stebuklą. Ir kurioje sutinku nuostabių žmonių – ir išbandymų, iššūkių, kurie padeda man augti, tyrinėti save ir savo ryšį su kitais žmonėmis.

Taip nutinka visada. Šis kartas nebuvo išimtis. Turėjau galimybę artimaiS ir A pabendrauti su žymiais pasaulyje tarpusavio santykių mokytojais, daugelio knygų autoriais Krishnananda ir Amana, Tantros specialistais Baba Dez, Homa ir Mukto. Gavau asmeninius jų mokymus – ne teorinius, bet praktinius, išbandytus savo pačios patirtimi. Pripažinsiu, tai nebuvo lengva. Tam, kad išplėsčiau savo ribas, turėjau iš tiesų atsiverti gyvenimo tėkmei ir priimti tai, ką ji atnešė: netikėtus susitikimus, kurie priverčia širdį plakti dažniau, abejones dėl savo pasirinkimų ir įsipareigojimų, stiprią energiją ir potraukį, jausmų proveržius ir daugybę kitų dalykų, kurių neįmanoma suplanuoti ar išvengti – jie tiesiog nutinka. Prisireikė daug Sivasąmoningumo, savistabos ir pasitikėjimo gyvenimu. Mokiausi, kaip išlikti atvirai ir tuo pačiu išgyventi taip stipriai jaučiamą energijos proveržį. Tai mane sustiprino ir tuo pat metu sušvelnino, išplėtė širdies gebėjimą mylėti.

Mano iššūkis gyvenime yra kurti, puoselėti tantrinius tarpusavio santykius savo asmeniniame gyvenime bei dalintis tuo su kitais. Tantriniai tarpusavio santykiai reikalauja sąmoningumo ir išmanumo. Visų gili svajonė – turėti visaverčius, meilę ir džiaugsmą teikiančius santykius. Labai gaila, tačiau mūsų niekas nemokė, kaip pamilti save, kaip auginti meilę, kaip priimti seksualumą ir jausmingumą.lingamas Filmai, romantinės knygos bei spauda mums rodo vadinamąjį „medaus mėnesio etapą“. Visi žavisi ką tik susituokusiais. Filmai pasibaigia, porai susitaikius ir nusprendus tuoktis. Arba matome destruktyvius santykius, praėjus keleriems metams po medaus mėnesio, kažkur vis skubantį vyrą, kuris turi vieną ar kelias meilužes. Žmoną, kuri patiria depresiją, serga įvairiomis ligomis ir jaučiasi nelaiminga. O kiek moterų svajoja apie šiltus prisilietimus, vakarienes prie žvakių šviesos, supratimą, išklausymą?.. Kiek vyrų svajoja apie visaverčius seksualinius santykius, apie visišką jų vyriškumo priėmimą, leidimą jiems būti tokiems, kokie jie nori būti? Mes visi ieškome meilės ir atsakymų į šiuos klausimus. Aš juos atrandu Tantroje ir meditacijoje.

Tantroje dažnai yra naudojamas lotoso simbolis. Lotoso, kurio šaknys įaugę giliai dumble, ir stiebas, ant kurio išauga nuostabus žiedas. Dumblas – tai įvairiausi jausmai ir emocijos, pradedant pykčiu, pavydu, liūdesiu, baigiant seksualumu, geismu ir aistra. O žiedas – tai meiles, atjautos, ekstazės, palaimos, sąmoningumo išraiška. Stiebas – tai meditacija, kuri leidžia mums susijungti meditacijašiuos du pasaulius. Tantra siūlo daugybę meditacijų ir technikų, padedančių nuo šaknų pakilti į žiedus, apjungti horizontaliąją plotmę su vertikaliąja. Turėdami tokius įrankius, mes galime kurti tantrinius tarpusavio santykius, patirti meilę, kurios mums taip reikia, keisti save – ir keisti pasaulį.

Parsivežiau daugybę naujų įžvalgų ir atradimų – apie save ir kitus, apie meilę ir tarpusavio santykius, apie seksualumą ir dvasinį intymumą. Ir visus, kurie nori žengti gilesnio savęs supratimo ir meilės link, kviečiu į kelionę, pasidalinimą, tyrinėjimą – Tantros seminarą ATSIVĖRIMAS INTYMUMUI. Nesvarbu, ar esate naujokai, ar jau seniai einantys tuo keliu – visada yra erdvės atradimui. Tuo įsitikinau pati, tuo noriu dalintis su Jumis.

Su meile - Sarani