Kita

Tantriniai įspūdžiai iš Brazilijos



Rugpjūčio mėnuo buvo tikrai tantrinis. Mėnesio pradžioje Lietuvoje viešėjo žymi Tantros mokytoja Ma Ananda Sarita, kuri vedė fantastišką 6 dienu seminarą „Tantrinė moteris, tantrinis vyras“. Iškart po jo išvykau į Braziliją, man dar neatrastą šalį, į Tantros mokytojų kursus. Prisipažįstu, važiavau nieko nesitikėdama, net galbūt labiau vadovaudamasi praktiniu protu. Į Braziliją, į profesionalius Tantros mokytojų kursus, mane paskatino važiuoti vis dažnesni kvietimai vesti Tantros seminarus įvairiose pasaulio šalyse. Važiavau kaip gera mokine į egzaminą, kažkodėl visiškai pamiršusi, kad važiuoju į Tantros mokytojų kursus! O juose manęs laukė susitikimas su savo laukiniškąja, jausmingąja, seksualiąja, galingąja, švelniąja, jautriąja, tyrąja dalimis. Seminare buvo skiriama vietos visiems šiems aspektams.

Maniau, kad manęs jau niekas nustebinti negalės... Tačiau mokytojai Homa ir Mukto visgi labai nustebino. Homa yra brazilė, Mukto – vokietis. Harmoninga pora Tantros seminarui vesti. Ji labai šamaniška, jaučianti ir suteikianti naudingų įžvalgų. Jis – praktiškas, jautrus ir labai tikras... Šie abu mokytojai ilgą laiką praleido su Ošo, vėliau gyveno Sidonoje, mistinėje mokykloje, kurioje praktikavo, eksperimentavo su meditacijomis bei įvairiausiomis technikomis ir terapijomis. Viso to rezultatas – kūrybinis projektas, nuostabus meditacijos centras Brazilijoje, kuriame ir vyko Tantros mokytojų kursai.

Pirmą kartą teko sutikti tokius stiprius mokytojus, kurie dirba su pirmaprade seksualine energija, taip aiškiai, saugiai ir gydančiai. Jų mokymo pagrindas – buvimas Čia ir Dabar, savo energijoje. Savo energijos jautimas bei sekimas ja. Dažniausiai mes būname prote arba emocijos, o ką gi reiškia būti savo energijoje? Būtent to jie moko per praktikas, per teorijos dėstymą, per dalijimąsi savo asmenine patirtimi, kurios jie turi tikrai daug. Dirba jau tris dešimtmečius, gilindamiesi į tarpusavio santykių temas, seksualumą, galią, meilę, meditaciją bei įvairiausius kitus dalykus.

Seminare dalyvavo 40 žmonių iš viso pasaulio. Tačiau didžiąją dalį sudarė brazilai. Dalyvaujant skirtingų tautybių žmonėms, man jautėsi tik viena tiesa: energija neturi tautybes, lyties, ji tiesiog gyva, pulsuojanti, jautri, čia ir dabar, tik svarbu rasti ryšį su ja! Tai mes ir praktikavome 11 dienų.

Po seminaro leidomės 7 dienų kelionę po Rio de Žaneirą bei Argentiną (Foz de Iguazu). Braziliją pamilau ir vėl norisi sugrįžti į šią egzotišką, šiltą bei tokios turtingos gamtos, spalvų, šiltų žmonių kupiną šalį.

Grįžau įkvėpta, stipri, mylinti, pakylėta, labai jaučianti save ir žinanti savo kryptį.

Džiaugiuosi, galėdama tuo, ką pajutau ir patyriau, pasidalinti su visais. Todėl kviečiu tuos, kurie nori pajausti tikrąją savo energiją, savo natūralumą, malonumą, kurie nori susigražinti stiprybę bei sugrįžti į savo jėgų šaltinį, dalyvauti seminare, „Tantrinė čakrų magija“, kurį ves iš šiltosios Brazilijos atvyksiantys Homa ir Mukto.

Su Meile, Sarani