Knygos

Laimė, kuri išlieka: kur nuveda šeimos konsteliacija



Laime Kuri IsliekaKnygoje paprastai ir suprantamai kalbama apie pačius giliausius ir universaliausius dėsnius, veikiančius mūsų gyvenime, apie tai, kas nutinka, kai šiems dėsniams nusižengiama, bei tai, kaip susigrąžinti prarastą pusiausvyrą, ramybę ir laimę. Šeimos konsteliacija čia pristatoma ne tik kaip veiksmingas šeimos ir asmeninės terapijos metodas, bet ir kaip dvasinis kelias, vedantis į pačią gelmę, harmonijos ir visa apimančios Meilės erdvę.

Tai pirmoji į lietuvių kalbą išversta Berto Hellingerio, knyga, kurią jis pats asmeniškai rekomendavo Lietuvai.

 

Iš knygos:

 

Šeimos sistema - tai dvasinė erdvė. Šioje erdvėje - tą galima sužinoti vadovaujantis šeimos konsteliacija - visi jos nariai rezonuoja vieni su kitais. Kartais ši erdvė yra netvarkinga. Netvarka tokioje erdvėje atsiranda, kai kas nors, kas taip pat priklauso tai erdvei, yra atstumiamas, atskiriamas arba užmirštamas. Šie atstumtieji arba užmirštieji rezonuoja su mumis ir primena apie save dabartyje. Nes šioje erdvėje galioja vienas pagrindinis dėsnis: visi, kurie jai priklauso, turi vienodą teisę priklausyti. Negalima nieko atstumti. Šioje erdvėje nė vienas nėra prarastas, jis ir toliau daro jai įtaką. Kai jis atstumiamas, nesvarbu dėl kokių priežasčių, ši erdvė ir šis rezonansas kitą šeimos narį yra priverčia jam atstovauti. Tuomet šis narys, pavyzdžiui, vaikas, ima elgtis keistai. Jis tampa priklausomas nuo žalingų įpročių, suserga arba tampa nusikaltėliu, arba tampa agresyvus. Jis gali netgi tapti žmogžudžiu, susirgti šizofrenija ar dar kuo nors. Bet kodėl? Nes šis asmuo su meile žiūri į atstumtąjį ir savo elgesiu verčia mus taip pat pažvelgti į jį su meile. Šis vadinamasis blogas elgesys yra meilė kažkam, kas buvo išstumtas iš dvasinės erdvės.

 

Apie autorių:

Bertas Hellingeris gimė 1925 m., studijavo filosofiją, teologiją bei pedagogiką ir 16 metų būdamas katalikų misionierių ordino narys dirbo zulusų gentyje Pietų Afrikoje. Vėliau jis tapo psichoanalitiku ir, remdamasis grupinės dinamikos, pirminės terapijos, transakcinės analizės ir įvairių hipnozės terapijų patirtimi, sukūrė savitą šeimos konsteliacijos metodą, kuris šiandien pripažįstamas visame pasaulyje ir naudojamas daugelyje įvairių sričių: psichoterapijoje, organizacijų konsultacijose, psichosomatinėje medicinoje, apie gyvenimo bei auklėjimo konsultacijose ir sielos gydymo plačiausia prasme praktikoje.