Seminarų grafikas


2014 12 1 11:00 - 2014 12 08 18:00

PRIMAL: pirminės transformacijos procesas (su Shakura)

Su Shakura

Tai gilus vidinės transformacijos procesas, leidžiantis palaikančioje, saugioje ir mylinčioje aplinkoje atnaujinti savo ryšį su emocinėmis mūsų vaikystės tiesomis. Kadangi tiesa, kurią jautėme vaikystėje, buvo nuneigta ir pasmerkta, mūsų natūralios emocijos nerado išraiškos ir buvo palaidotos pasąmonėje, iš kurios išnirdamos toliau veikia mūsų gyvenimą. Tokiu būdu nuneigtasis vaikas gyvena, apribodamas mūsų adekvačių reakcijų gebėjimus ir trukdydamas bendrauti su kitais. Naudodamiesi tokiais metodais kaip grįžimas į išeities tašką, geštalt-terapinis darbas su kūnu ir t. t., šiame seminare nutiesime tiltą į mūsų vaikystę, patirsime palengvėjimą, išreiškę nuslopintas emocijas ir sukūrę gilesnio brandumo erdvę.

Procesas stiprus ir intensyvus, jo tikslas – suteikti aiškumo sąlygiškai refleksinei būsenai, įteigtai visuomenės pirmaisiais mūsų gyvenimo metais, ir gydyti praeities žaizdas, neleidžiančias suaugusiajam gyventi visaverčio gyvenimo. Visi pastebime, jog dažnai mes reaguojame į situacijas neadekvačiai. Šito priežastis – nesąmoningas grįžimas į praeitį, neleidžiantis būti suaugusiam, kurio reakcijos į dabarties situacijas būtų emociškai brandžios ir išmintingos. Mus užvaldo „sužeistasis vaikas“, kuris tebesinaudoja vaikystėje išmoktomis strategijomis – net jeigu jos dabar yra bergždžios. Jo emocinės reakcijos yra neadekvačios. Mes turime grįžti ir išgydyti „sužeistąjį vaiką“, kuris vis dar gyvena mumyse. Taip darydami mes vėl galime atskleisti natūralias, esmines savybes, kurias atsinešėme į pasaulį, – savo pirmapradį veidą.

Eidami šiuo keliu, pirmiausia išsiaiškinsime šeimos sistemą, pažvelgdami į blogą visos šeimos veikimą ir tai, kuo vaikas turėjo tapti, kad tą blogai veikiančią šeimą išsaugotų neiširusią. Taip pat pamatysime, kad tokios pat nuostatos laikomės ir dabar. Pažvelgsime į įsitikinimus, vaikystėje gautus perspėjimus ir tai, kaip jie tebetrukdo mums gyventi. Atgaivinsime ir užbaigsime tas emocijas, kurias vaikas turėjo užgniaužti savyje: gal todėl, kad joms buvo neleista pasireikšti, o gal tiesiog todėl, kad jo trapiai psichikai jos buvo per stiprios. Tos neužbaigtos emocijos tapo „žaizdomis“, skausmo tvenkiniu ir yra mūsų užsisklendimo savyje arba perdėtos išraiškos (į išorę) priežastimi. Mes vėl susijungsime su savo „stebuklinguoju vaiku“, savo esme, kuri vis dar glūdi mumyse po svetimos įtakos ir skausmo skraiste. Susitaikę su praeitimi, mes galėsime būti čia, dabartyje, ir atsiverti ateičiai.

Šį seminarą sudaro dvi dalys. Pirmojoje dalyje mes sulaužysime iliuzijas, susidursime su nemaloniais ir skausmingais jausmais, susitiksime su savo pykčiu, kurį turime, ir leisime jam transformuotis į galią ir jėgą. Kupranugaris taps liūtu. Tai labai svarbus žingsnis – išsivaduoti iš praeities, kad sukurtum erdvę tam, kas nauja. Tačiau tame slypi kur kas daugiau. Įstrigę šioje fazėje liktume prisirišę prie pykčio. Labai gerai atrasti liūtą, šitiek metų pragyvenus kaip kupranugariui. Tačiau tam, kad transformacijos ciklas būtų užbaigtas, liūtas turi pavirsti nekaltu vaikeliu. Todėl antrojoje dalyje mes atrasime priėmimo erdvę tam, kas nutiko. Atrasime meilę ir atleidimą visų pirma patiems sau ir savo tėvams, globėjams, išvysime ir prisiimsime atsakomybę dėl skausmo, kurį sukėlėme kitiems. Pamatysime ir išgirsime, kokius balsus ir kokius elgesio šablonus nešamės iš vaikystės, kad galėtume save nu jų atsieti. Tik tada, kai susijungiame su savo širdimi, mes galime iš tiesų paleisti praeitį ir gyventi džiugiai ir kupini meilės Dabartyje. Antroji dalis padės mums paleisti ir augti. Ir būti savo širdyje.

Seminaras vyks kaimo turizmo sodyboje.

Daugiau informacijos:

Tel. +370-615 12763 (Danutė/Sarani)

info@meileskelias.lt

REKOMENDUOJAME PASKAITYTI:

Straipsnis PIRMINĖ TERAPIJA

Seminaras PRIMAL: pirminės transformacijos procesas

Kur slypi mūsų neurozių šaknys?

Dalyvių atsiliepimai

Pirminis transformacijos procesas – tai pradžių pradžia. Šis seminaras man padėjo suprasti save, atpažinti, kas yra mano, o kas primesta kitų. Tai susidūrimas su savimi be iliuzijų. Pamačiau savo vidinį vaiką, kad jis ne tik sužeistas, bet ir nuostabus.Tai man buvo tartum nušvitimas tuometiniame mano gyvenime, kuris tęsiasi iki šiol. Gera žinoti, gera atpažinti, gera rasti ir atrasti. Ačiū, nežinau, ką būčiau dariusi be šio savęs parodymo saulės šviesoje.
Berta

***

2011 metais dalyvavau PRIMAL seminare. Nežinau, kaip kitiems, tačiau man asmeniškai šis seminaras tapo kardinalių pokyčių pradžia. Gal dėl to, kad nuolat jaučiau, jog negyvenu taip, kaip norėčiau, ir esmė slypi praeities įvykiuose. Kelionės į save metu atradau savo veiklumo, savigraužos, baimės priežastis, todėl šiandien gyvenu sau, o ne tėvams. Šiandien jau suvokiu, kas yra sąlygotumas ir vien tas suvokimas išlaisvina mane. O kaip žinia, laisvas žmogus nuolat patiria atradimo džiaugsmą, kuris, kaip manau, yra vienas iš smagiausių.
P.S. Po seminaro pradėjau žmonėms žiūrėti į akis (man tai didžiulis pasiekimas) ir, žinoma, atradau tikrų draugų.
Marius