Seminarų grafikas


2009 10 20 20:00 - 2009 10 25 18:00

BOLIVUDO ŠOKIAI

Su Dilara Vijay Handa, šokio mokytoju iš Indijos

Prestižiškiausius kino apdovanojimus susižėręs Bolivudo filmas „Lūšnynų milijonierius“ pasaulį sužavėjo puikiai papasakota jausminga istorija. Tačiau tikrasis slaptas raktelis nuo žiūrovų širdžių – nuostabi muzika ir šokiai, tai, kuo visada garsėjo Indijos kinas. Fantastiška filmo sėkmė paskatino susidomėjimą ir Bolivudo šokiais. Visi panoro „šokti taip, kaip šokama kine“. Bolivudo šokiai – karščiausia šokių mokyklų naujiena visame pasaulyje, jų gerbėjai buriasi į klubus, rengia specialius teminius vakarus ir... tiesiog šoka!

 

Bolivudo šokiai – kas tai?

Bolivudas – Indijoje įsikūręs didžiausias pasaulyje filmų gamintojas, bene dvigubai lenkiantis Holivudą kasmet išleidžiamų filmų skaičiumi ir parduodantis bene milijardu daugiau bilietų. Pats Bolivudo pavadinimas atsirado sujungus Bombėjaus (miesto, kuris dabar vadinamas Mumbajumi) ir Holivudo pavadinimus.

Bolivudo sokiai 2Bolivudo filmai dažniausiai yra miuziklai. Indijos žiūrovai tikisi bilieto kainos verto filmo – jie nori dainų ir šokių, meilės intrigų, pokštų bei nutrūktgalviškų nuotykių. Siužetas paprastai melodramatiškas. Dažniausi jo elementai: nelaimingi įsimylėjėliai, korumpuoti politikai, kūdikystėje išskirti dvyniai, sukti piktadariai, pikti tėvai, prostitutės tyromis širdimis, dramatiški likimo posūkiai, laimingi sutapimai ir t.t.

Šokiai Bolivudo filmuose užima itin daug vietos. Pagrindiniai veikėjai beveik būtinai šoka ir dainuoja. Dažniausiai šokama su grupe šokėjų (moterys – su moterimis, vyrai – su vyrais). Jei pagrindiniai veikėjai šoka ir dainuoja dviese, paprastai tokia scena filmuojama gražiame gamtos peizaže ar įspūdingos architektūros fone.

Nors Bolivudo šokiuose esama nemažai tradicinio indiško šokio elementų (klasikinio stilius, tradicinių šiaurės Indijos kurtizanių, liaudiškų šokių), tai toli gražu nėra vienas ir tas pats. Iš tiesų tai ypatingas indų ir vakarietiškos kultūros lydinys. Ankstesniuose Bolivudo šokiuose tradiciniai elementai buvo juntami kur kas stipriau, tuo tarpu dabartiniuose galima atpažinti stipresnę modernaus vakarietiško šokio, klasikinio baleto, džiazo, pop, Lotynų Amerikos, arabiškų, pilvo šokių ir net hiphopo įtaką. Šiuolaikiniams Bolivudo šokiams būdingas sinchroniškumas bei ritmiškumas, energija, ryškūs ir išraiškingi judesiai. Tačiau tuo pat metu jie labai grakštūs, plastiški, jausmingi, kupini aistros, subtilūs ir užburiantys.

 

Kaip išmokti „šokti kaip kine“?

Bolivudo filmuose šoka visi: moterys ir vyrai, vaikai, jaunuoliai, seneliai... Šokis čia –jausmo išraiška, bendravimo forma, džiaugsmo šaltinis, malonumas, nuotykis. Norintiems mokytis Bolivudo šokių nėra jokių amžiaus ar fizinio pasirengimo apribojimų, nebūtinas specialus išsilavinimas ar pasiruošimas. Tai labai demokratiška šokio forma: galima ateiti mokytis vienam ar su partneriu, su keliais draugais ar draugėmis. Pradedama mokyti, tikrąja to žodžio prasme, nuo paties pirmojo žingsnelio, pagrindinių šokio judesių. Išmokus pagrindinių elementų, mokomasi juos jungti, kurti šokio „piešinį“, istoriją. Vadovaujami patyrusio šokių mokytojo, šokti pramoksite beveik nepastebimai, smagiai ir žaismingai, o tobulinti savo įgūdžius galėsite ir savarankiškai. Per tris seminaro dienas išmoksite net kelis šokius.

 

Dilara Vijay Handa moko Bolivudo šokių įvairiose šalyse: Indijoje, Kinijoje, Austrijoje, Vokietijoje ir t.t. Jis yra pastatęs daugiau nei 100 šokio pasirodymų su mokiniais iš daugiau nei 70 šalių. Be to, jis veda tobulinimosi seminarus šokio mokytojams bei kassavaitines pamokas vaikams, paaugliams ir suaugusiems.

 

Kviečiame į Bolivudo šokių vakarus Vilniuje ir Kaune!

Vilniuje - spalio 20 d., 20 val., klube „New York Club“ ;

Kaune - spalio 22 d., 19 val., restorane „Sadutė“ .

 

Vienos dienos Bolivudo šokių seminarai:

Kaune - spalio 24 d. (šeštadienį), 11 - 18 val., Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centro salėje, Sporto g. 3 (būsite vaišinami restorano „Perkūno namai“ pietumis);

Vilniuje - spalio 25 d. (sekmadienį), 11 - 18 val.,  Filosofijos, kultūros ir meno insitute, Saltoniškių g. 58, netoli p.c. „Panorama“.

Seminaro kaina - 160 Lt. 

Į seminarą būtina registruotis iš anksto.

Informacija ir registracija:

tel. +370 615 12763, el. paštu - info@meileskelias.lt (Sarani)