Seminarų grafikas


2017 12 6 18:30 - 21:00

Gurdžijavo sakralinių šokių vakaras su Dhyanprem (Indija)

Šie šokiai padeda atrasti fizinio, emocinio ir intelektualinio centro harmoniją. Dažnai besimokant šokti patiriami kitokios, platesnės, gyvesnės, nuostabesnės realybės išgyvenimai. 

Mistikas Gurdžijevas ir jo šokėjai stulbindavo žiūrovus savo šokio pratimų tikslumu ir paprastumu. Judesiams būdingas nuolatinis kitimas, todėl jie reikalauja koordinacijos ir koncentracijos, tačiau yra gražūs, originalūs ir charizmatiški. Vis dėlto jų grožis yra antraeilis prieš jų galią žadinti sąmoningumą. Gurdžijevas tai pateikė labai tiksliai, kaip galingą priemonę augti. 
Sakralinių šokių praktika sukuria išskirtines sąlygas transformuoti kūną į vietą, kur išminties, širdies ir veiksmo jėgos gali laisvai išsiplėsti, ugdant tam tikras dėmesio ir atsipalaidavimo savybes.

Šiuose šokiuose visada egzistuoja trys žmogiškosios prigimties elementai: mūsų kūno judesiai, mūsų širdies ir mūsų proto judesiai harmoningai perpinami vieni su kitais, sukuriant tam tikrą bendrą vibraciją. 

Kodėl verta pabandyti ir praktikuoti Gurdžijavo šokius?
• Kad atrastum gilų kontaktą su savo kūnu, jo totalumu.
• Kad pajustum ryšį su kitais – tikresnį ir esminį, kitapus mūsų dabartinių asmenybių.
• Kad plėstume savo sąmoningumą.
• Kad būtų sukurti nauji neurologiniai ryšiai tarp kairiojo ir dešiniojo smegenų pusrutulio.
• Kad atrastume savo vidinio vyriškojo ir moteriškojo prado ryšį.
• Kad sustiprintume savo centrą, antistresinę apsaugą, išmokdami prisiminti save, kai dalyvaujame veiksme.
• Kad peržengtume trijų lygmenų - fizinio, emocinio, intelektualinio, apribojimus.

Šios praktikos skatina savistabą, nesusitapatinimą ir prabudusios sąmonės, nevaržomos sąlygotumų, paieškas. 
Nėra būtina turėti šokio, fizinės saviraiškos ar meditacijų patirties, kad galėtumėte dalyvauti šiame vakare!

Kodėl šie šokiai vadinami sakraliniais? 
Dėl dviejų skirtingų priežasčių.
Viena, kad jie yra naudojami siekiant išsaugoti ir perduoti didį žinojimą. Jie reprezentuoja tam tikrus dėsnius, kurie valdo visatą, o drauge ir žmonių gyvenimus.
Antroji priežastis yra vidinis juose dalyvavusiųjų augimas.

Kiekvieną kūno pozą atitinka tam tikra vidinė būsena, o kiekvieną vidinę būseną atitinka tam tikra poza. Savo gyvenime mes turime tam tikrą kiekį įprastų judesių bei pozų, gana ribotą, palyginus su tuo neišmatuojamu kūno potencialu. Ir mes dažniausiai judame nesąmoningai. Nauja, neįprasta poza suteikia mums galimybę išvysti save kitaip, nei būna įmanoma įprastomis sąlygomis. Gurdžijevo sakraliniai šokiai sulaužo įprastą automatizmo ciklą, pasiūlydami neįprastus judesius bei jų sekas. 

Gurdžijavo šokių vakaras vyks "Meilės kelias" centre, Smolensko g. 10d-10, Vilnius nuo 18:30 - 21 val. 
Vakaro kaina 25 eur. 
Būtina išankstinė registracija el.paštu - info@meileskelias.lt arba tel. 861511030

***************************************
Užsiėmimą veda Dhyanprem. Beveik 20 metų jis meditavo ir dirbo Osho tarptautiniame meditacijų centre Punoje, Indijoje. Dhyanprem mokėsi iš geriausių terapijos ir darbo su kūno Sufijų ir Tao meistrų, Indijos, Žydų bei Japonų gydymo technikų. Dhyanprem yra daugelio sričių specialistas – Reiki, Ito Termijos, kvantinio prisilietimo, kristalų; įvairių masažo technikų meistras – ajurvedinio, tailandietiško, pėdų refleksologijos. Nuo 1997 m. pradėjo studijuoti Gurdžijavo šokius. Jau daugiau nei 20 metų Dhyanprem veda užsiėmimus ir atlieka privačias masažų sesijas įvairiuose pasaulio šalyse.