Seminarų grafikas


2020 03 6 11:00 - 2020 03 08 17:00

Meilė be priklausomybės su Samudro (UK)

Meilė — tai visiems svarbi gyvenimo pamoka. Meilė yra tarsi maistas, nes jaustis mylimu – tai pamatinis žmogaus poreikis, ir visgi meilė taip pat gali sukelti daug kančių. Kiekviename mūsų yra tyrosios bei besąlyginės meilės troškimas, tačiau dažnai meilė mūsų gyvenime yra painiojama su priklausomybe, dominavimu, pavyduliavimu, nuosavybe ir baime. Iš meilės ilgesio mes kuriame santykius, tačiau santykiai reiškia, kad reikės susidurti su kito žmogaus asmenybe ir jo nesąmoningu elgesiu, o tai tuo pačiu iškelia ir mūsų nesąmoningumą.

Kai žiūrime į gyvenimą kaip į galimybę dvasiškai augti, mes galime sąmonės šviesos pagalba transformuoti įprastinę, nesąmoningą meilę į sąmoningą besąlyginę meilę. Kad tai įvyktų, galime pasinaudoti čakrų sistema, o antroji čakra yra ta, kurioje patiriame meilės ir neapykantos poliškumą. Nesvarbu, ar tai būtų mūsų santuokoje, santykiuose su mylimuoju, ar su mūsų tėvais ir šeima, tai yra antrosios čakros energija, kuri įtakoja mūsų jausmus ir veiksmus santykiuose.

Pirmoje dalyje mes atveriame savo gebėjimą jausti. Dėl emocinių sunkumų, kuriuos patyrėme savo ankstesniuose santykiuose, išmokome slėpti savo jausmus arba nuo jų atsiskirti. Emocijos, kurias jaučiame įsimylėję ir būdami santykiuose, verčia mus jaustis pažeidžiamais, trapiais, todėl mes pradedame bijoti būti įskaudintais. Siekdami apsisaugoti sukuriame apsauginius šarvus. Tačiau šitaip užblokuojamas mūsų prigimtinis gebėjimas jausti emocijas, o tai riboja mūsų gebėjimą mylėti.

Jei norime meilės savo gyvenime ir jei norime mylinčių santykių, turime iš naujo išmokti natūralų gebėjimą jausti jausmus.

Šio seminaro metu tyrinėsime savo jausmus, ypač santykyje su kitais žmonėmis, taip pat tyrinėsime savo apsaugos mechanizmus ir išmoksime sąmoningiau kurti ryšį. Tai suteiks mums tvirtą pagrindą pereiti prie antrosios seminaro dalies „Sąmoningas bendravimas“.

„Visi nori intymumo, nes priešingu atveju esate vienas šioje visatoje -- be draugo, be mylimųjų, be tų, kuo galite pasitikėti ir kam galite atverti visas savo žaizdas.
Žaizdos negali užgyti, jei jos neatvertos.
Kuo daugiau jas slėpsite, tuo pavojingesnėmis jos taps. Jos gali tapti vėžinėmis.
Intymumas yra esminis poreikis, todėl visi jo ilgisi. Tačiau kiekvienas nori, kad kitas asmuo būtų intymus draugas, kad kitas asmuo nusimestų savo šarvus, taptų pažeidžiamas, atvertų visas savo žaizdas, atsisakytų visų savo kaukių ir netikros asmenybės, ir taptų tarsi nuogas. Kita vertus, visi bijo intymumo — su kitu asmeniu, su kuriuo norite būti artimas, jūs nenusimetate savo gynybos.
Tai vienas iš pagrindinių konfliktų, kylančių tarp draugų, tarp mylimųjų: niekas nenori atsisakyti savo apsaugos ir niekas nenori būti visiškai nuogas ir nuoširdus, atviras — o abiem reikia intymumo.“
Osho - Paslėptas didingumas


Vienas iš didžiausių glaudaus ryšio privalumų yra tai, kad abu žmonės labai ir visiškai vienas kitą pažįsta tiek pozityviais, tiek neigiamais aspektais, ir jei galime priimti vienas kito trūkumus ir suprasti vienas kitą, mūsų santykių partneris tampa mūsų geriausiu draugu ir tvirčiausia parama.

Kad suprastume santykius, turime suprasti savo santykių modelį. Seminare nagrinėsime, kaip formavome santykius, bei mūsų priklausomybės ir prisirišimo modelius, kurie yra mūsų vaikystės sąlygotumų dalis. Suprasti mums padės psichologinės teorijos apie santykių modelius. Taip pat praktikuosime meditacijas, kad paskatintume mūsų sąmoningą augimą.

Visi yra laukiami prisijungti prie šio seminaro, nesvarbu, ar šiuo metu esate santykiuose ar vieniši. Jei abu partneriai nori, prie šio seminaro mielai kviečiamos prisijungti poros,
tai suteiks galimybę atnaujinti savo santykius.

Meilei reikia kuo didesnio sąmoningumo. Nesąmoningas, miegantis, knarkiantis negalėsite mylėti. Jūsų meilė yra labiau panaši į neapykantą nei meilę, štai kodėl jūsų meilė gali apkarsti per vieną minutę. Jūsų meilė bet kuriuo momentu tampa pavydi. Jūsų meilė bet kuriuo momentu gali tapti neapykanta. Jūsų meilė nėra pakankama. Jūsų meilė labiau panaši į slėptuvę, o ne į atvirą dangų. Tai labiau poreikis, o ne nepriklausomas srautas. Labiau panašu į priklausomybę —- o visos priklausomybės yra bjaurios. Tikra meilė paverčia jus laisvais, suteikia jums visišką laisvę. Tai besąlygiška. Ji nieko neprašo. Ji paprasčiausiai suteikia ir dalijasi, ir ji yra laiminga, nes buvo įmanoma dalintis. Ji yra dėkinga, nes jūs priėmėte.
Osho — Joga: „Alpha“ ir „Omega“, 7 tomas #8

Seminarą veda Prem Samudro (Sarovara) - jis yra plataus spektro terapeutas darbu su energija, intuicija, praeitais gyvenimais. Jau daugiau nei 30 metų veda įvairius mokymus ir terpaijas skirtingose pasaulio šalyse. Labai gerai žinomas ir mylimas Rusijoje bei Rytų Azijoje, kur yra įsteigęs savo gydymo centrus.
Daugiau informacijos apie Prem Samudro ir jo terapinius bei meditacinius mokymus rasite http://www.samudroprem.com/

Seminaras vyks anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Laikas: kovo 6 d. (penktadienį) 11 - 18 val.; kovo 9 ir 10 d. (šeštadienį ir sekmadienį) 10 - 17 val. su 1.5 val. pietų pertrauka.

Kaina 220 eur. Užsiregistravus ir sumokėjus avansinį mokestį iki vasario 21 d. kaina 180 eur.

Būtina registracija el.pastu - info@meileskelias.lt