Seminarų grafikas


2017 03 2 11:00 - 2017 03 05 18:00

SUGRĮŽIMAS Į KŪNO IŠMINTĮ: OSHO PULSACIJOS su Aneesha (JAV)

susijungimas

Sutrikęs širdies ritmas, aukštas kraujo spaudimas, dusulys ar nuolatos jaučiamas silpnumas? O gal kamuoja nugaros ir sąnarių skausmai? Nusilpusi rega? Skrandžio ir žarnyno problemos? Panikos priepuoliai? Įvairios alergijos?
TAI ŽENKLAS, JOG KŪNE YRA SUSIKAUPUSI ĮTAMPA IR BŪTINA JĄ PAŠALINTI, JEI NORITE JAUSTIS GERIAU. 

Didžiąja dalimi šie sutrikimai yra psichosomatinio pobūdžio - susiję su psichikos gebėjimu slėpti įtampą kūno viduje. Neišreikštos ir užslopintos emocijos, dvasinis ir psichologinis skausmas, susikaupęs pyktis, pagieža. 
Bet kokia neigiama emocija reflektoriškai „suspaudžia“ kūną. Jeigu išgyvenimas stiprus ir psichika su juo nesusidoroja, tada kūnas tarsi įstringa tame momente, fiksuodamas nervų sistemos, hormoninės sistemos stresinę būseną ir tam tikras įtampos zonas raumenyse ir organuose. Kai sunki situacija pasibaigia, dalis psichikos tarsi vis dar egzistuoja praeityje, mėgindama užbaigti išgyvenimą. Taip gali formuotis „įprasti spazmai“ ir psichosomatiniai simptomai. Šie psichinių įtampų kūniški pėdsakai pažeidžia organizmo audinių judrumą, blogina gyvybiškai svarbių organų ir nervų sistemos aprūpinimą krauju, sekina hormoninę sistemą, nuolat gamindami streso hormonus, keičia natūralius „pirminio kvėpavimo“ ritmus. 

Ošo Pulsacijos yra būdas susijungti su savo kūnu ir išgirsti jame esančias emocijas, kurios tiesiog prašosi būti išlaisvintos ir pagydytos. Meditacijos, neoreichinių pratimų ir kvėpavimo pagalba mes valysime ir gydysime kūną nuo jame susikaupusių įtampų, kad grąžintume natūralų jo lansktumą ir energijos tekėjimą. 

Ošo pulsacijos yra terapinis asmeninio augimo ir meditacijos metodas. Jo šaknys siekia Vilhelmo Reicho bioenergetinę sampratą ir emocijų atpalaidavimo metodą, kurį aštuntajame dešimtmetyje Amerikoje bei Europoje išpopuliarino Žmogaus Potencialo judėjimas.
Per pastaruosius 30 metų Ošo pulsacijos vystėsi ir plėtojosi meditaciniame kontekste kaip viena iš vakarietiškos psichoterapijos krypčių, naudojamų Indijoje (Punoje), Ošo komunoje.
Ošo pulsacijų technikos padeda žmonėms atrasti kontaktą su savo užgniaužtomis emocijomis, vėl iš naujo jas pajusti ir išreikšti. Neo-Reichian gilaus kvėpavimo technika ir tiesioginis fizinis darbas su raumenų gynybiniais blokais, derinami su ekspresyviais kūno judesiais bei garsais, atpalaiduoja įtampas, kurios stabdo gyvybinės energijos tėkmę. Kai šios įtampos paleidžiamos, gilumoje slypinti energija turi galimybę išsilaisvinti ir plūstelėti jausmų bei emocijų bangomis. Dažnai spontaniškai iškyla nuslopinti prisiminimai apie tam tikrus įvykius, jie vėl tampa sąmoningi. Po stiprių emocijų bei energijos iškrovų kūnas giliai atsipalaiduoja ir atsiveria švelnesniems, besiskleidžiantiems jausmams, meilei, džiaugsmui, pasitikėjimui ir juokui.

Seminarą veda Aneesha Dillon (JAV) - Mokytoja iš didžiosios raidės, su daugiau nei 30 metų patirtimi, nepaprastomis įžvalgomis ir gilia išmintimi. Aneeshai likti neabejingais tiesiog neįmanoma, nes ji sugeba paliesti kievieno žmogaus širdį su didelia meile, atjauta ir priėmimu. 

Seminaras vyks kaimo turizmo sodyboje, dalyvauti gali ir pradedantieji, ir tie, kurie turi meditacijų patirties!

 

Seminaro pristatymas - vasario 28 d. 18.30 val., Meditacijos centre (Smolensko g. 10d-10, Vilnius).

Informacija ir registracija:
Tel.  +370-615 12763 (Danutė/Sarani),  861511030 (Dovilė)
El. paštas - info@meileskelias.lt  

Taip pat žr.:

Straipsnis „Ošo meditacija ir pulsacija“

Straipsnis „Ošo pulsacijų gyvybingumas“