Seminarų grafikas


2016 08 25 19:00 - 21:00

Tango. Meilės meditacija, apie kurią galėjote nežinoti

  • Kodėl žmonės, pamilę tango, visam laikui pakeičia požiūrį į save ir santykius su aplinkiniais...
  • Kaip atrodo šokis, kilęs iš viduramžių riterių Moters Garbinimo kulto...
  • Kokia ta meditacijos būsena, patiriama gatvėse ir salonuose...

1994 metais žymus neurofiziologas Jacobo Grinberg-Zylberbaum atliko eksperimentą, kurio rezultatai pribloškė mokslininkus. Šiuolaikinis mokslas iki šiol nerado paaiškinimo, nors eksperimentas buvo pakartotas – su tais pačiais rezultatais – daugelį kartų. Du asmenys 20 minučių meditavo su intencija išlaikyti tiesioginį ryšį tarpusavy. Po to juos išskyrė ir įsodino į du Faradėjaus narvus (visiškai nepralaidžius elektromagnetinėms bangoms) prijungus kiekvieną prie atskiro elektroencefalogramos (EEG) aparato. Vienam iš tiriamųjų buvo rodomi šviesos blyksniai, kurie sukeldavo EEG aparato užfiksuotas smegenų reakcijas. Apstulbę tyrinėtojai tokias pat smegenų reakcijas užfiksavo ir pas kitą tiriamąjį, kuris jokių blyksnių nematė.

Moderniausias mokslas bejėgis atskleisti šio reiškinio paslaptį, bet mokslininkai turėjo drąsos pripažinti, jog apie tą patį reiškinį buvo rašoma dar prieš 2500 metus Surangamos sutroje.

Bet kuo čia dėtas tango? – paklausite jūs. Esmė ta, jog visi patyrę tango šokėjai pripažįsta, kad tango neįmanoma šokti, neturint anksčiau minėtos meditatyvios intencijos išlaikyti tarpusavio ryšį. Ar žinote, jog ši tango ypatybė padėjo daugeliui įveikti sunkiausias santykių krizes ir atrasti tai, ko ilgai ieškojo?

Nesvarbu, ar žengiame dvasinio tobulėjimo keliu, ar ieškome gyvenime paprastos, bet tikros žmogiškosios meilės ir sėkmės, mes norime, kad gamta ir žmonės būtų mums mieli ir draugiški, o tai, be abejo, ir iš mūsų reikalauja tobulo mokėjimo susilieti, susivienyti su aplinkiniu pasauliu.

Pažengę žmonės žino, jog harmonija, pažinimas yra tuščios abstrakčios sąvokos, kol neišmoksime tai pajusti savo kūnais. Šokėjai, randantys tobulą kontaktą, kaip niekas kitas, moka tai patirti. Mes siūlome šį patyrimą ir jums: sužinokite, kokiose senovės tradicijose ir viduramžių kultuose gludi tango šaknys ir kaip šis šokis pavirto viena efektyviausių meditacijos technikų, o po šokėjų pasirodymo išbandykite meditatyvųjį tango poveikį ir patys.

Renginys vyks Meditacijos centre „Meilės kelias“ (Vilniuje, Smolensko g. 10d–10) rugpjūčio 25 d. (ketvirtadienį), nuo 19 val.